Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада ще не готова до безвізового режиму для українців – дипломат

Вівторок, 31 травня 2016, 10:29

Владна у Канаді Ліберальна партія не розглянула проект резолюції про безвізовий режим для українців під час з’їзду у Вінніпезі.

Про це повідомили Радіо Свобода в посольстві України в Канаді 30 травня.

"Сам факт, що такий проект документу з’явився є надзвичайно важливим. Поступово накопичується певна кількість ініціатив "знизу", які говорять про те, що питання безвізового режиму з Україною треба вирішувати", – сказав радник посольства України в Канаді Марко Шевченко.

Як зауважили у департаменті з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади, Україна поки не готова до скасування віз.

"Політичні рішення Канади стосовно віз приймаються на основі окремої оцінки кожної з країн. Департаменті з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади продовжує моніторити ситуацію в Україні, однак Україна зараз не відповідає критеріям для скасування віз", – сказала речниця Департаменту з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади Ненсі Керон.

"Ми продовжуємо розвивати послуги, які допоможуть українцям подорожувати в Канаду з багаторазовими візами", – зазначила вона. 

Скасувати короткострокові візи українцям для туристичних та бізнесових потреб до Дня незалежності України 24 серпня запропонували представники Ліберальної партії Канади з провінції Саскачеван.

І хоча питання так і не було розглянуто, це був єдиний проект резолюції, що стосувався б однієї країни, наголосив Марко Шевченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...