Тимчук: Бойовики перекидають техніку, прикриваючись парадом

Середа, 4 травня 2016, 10:38

Проросійські бойовики здійснюють перекидання озброєнь на Донбасі під приводом підготовки до параду на честь 9 Травня.

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Протягом останніх 3-х діб спостерігається значне збільшення переміщень бойової техніки і озброєння бойовиків в районі н.п. Донецьк і Луганськ. Це перекидання озброєнь пояснюється "підготовкою до параду 9-го травня", однак фактично під цим приводом командування російсько-терористичних військ проводить значні за об'ємами перегрупування своїх підрозділів з ділянки на ділянку", - написав він на Facebook.

За інформацією Тимчука, в районі Донецька "підрозділи противника, які "працюють" на Спартаку, Путилівці та в районі ДАП – селища Веселе під егідою "підготовки до параду" отримали серйозне посилення - були посилені мінімум "мотострілецькою ротою" і 8-мома одиницями броньованої техніки".

Крім того, в районі залізничного вокзалу, як зазначає Тимчук, було зафіксоване переміщення 4-х одиниць 120-мм мінометів і 2-х МТ-ЛБ з ЗУ-23-2, а в Луганську - 10 одиниць БТР-80 перекинуті в північну частину міста.

Керівник групи "Інформаційний опір" також повідомив, що бойовики намагаються приховати небойові втрати, які виникли протягом "пасхального перемир'я", зокрема, під час перестрілок між учасниками незаконних збройних формувань в стані алкогольного сп'яніння.

"Дані втрати використовуються в якості пропаганди і офіційно списуються на обстріли з боку сил АТО, що нібито мали місце під час перемир'я. Так, керівництвом "народної міліції ЛНР" офіційно заявлено, що загиблий під час п'яних сутичок в н.п. Сокольники (Новоайдарський р-н, Луганська обл.) один з терористів був убитий "снайперськоїю групою найманців з країн Балтії", яка нібито воює на боці сил АТО на вказаній ділянці", - розповів Тимчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування