Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІС: Бойовики збільшили кількість обстрілів, активно шпигують

Четвер, 5 травня 2016, 09:31

Бойовики на Донбасі збільшили кількість обстрілів, в основному використовуючи стрілецьке озброєння, великокаліберні кулемети, в декількох випадках - станкові гранатомети та міномети (82-мм та 120-мм).

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук з посиланням на дані групи "Інформаційний спротив".

За даними ІС, основна маса обстрілів і провокацій з боку терористів - приморський напрямок, околиці ДАП-а, район на південь від Авдіївки, райони Мар' їнка - Красногорівка і Докучаєвськ - Новотроїцьке.

Крім обстрілів, бойовики ведуть активну розвідку бойових порядків сил АТО, здійснюють перегрупування сил і засобів на низці дільниць, а також інтенсивно переобладнують свої позиції, як безпосередньо на передньому краї, так і в глибині своїх бойових порядків.

"Відзначається активізація ведення терористами радіотехнічної розвідки відразу на декількох напрямках - район на південь від Донецька (від Оленівки до Гранітного), на північ від Луганська (район Станиці Луганській, Щастя), Горлівський "кут" (практично вся Світлодарськ дуга і райони на північ від Ясинуватої)", - зазначили в ІС.

Разом з тим підрозділи терористів загальною чисельністю 300 бойовиків (3 роти в / ч 08824 "1-го АК ДНР") передислоковано з позицій в промзоні в районі Авдіївки і Ясинуватської розв'язки в район н.п.Пантелеймоновка Донецької області.

"В районі вказаного населеного пункту бойовики накопичують сили і засоби. Серед бойовиків ходять чутки про підготовку командуванням російсько-терористичних військ нанесення удару з району н.п.Пантелеймоновка в напрямку н.п.Верхнеторецкое Ясинуватського району. Джерела в органах управління "1-го АК ДНР" на даний момент ці чутки не підтверджують", - йдеться у повідомленні. 

Також до Донецького аеропорту та Трудовської бойовики перекинули протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" загальною чисельністю 8 од., також бойовики продовжують посилювати свої підрозділи на ділянці на північ від Донецька.

В районі н.п.Ясіноватая зафіксовані позиції батареї 122-мм гармат Д-30А (позиції - на східній околиці н.п.). На станції у Ясинуватій зафіксовано розвантаження 4 од. МТ-ЛБ (з ПТРК "Штурм-С") і 3 танка.

"Південніше - за Яковлівкою - фіксувалася батарея 152-мм САУ 2С3 "Акація", 6 од. (батарея і раніше фіксувалася на цих позиціях, після чого відводилася вглиб позицій бойовиків)", - повідомили в ІС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: