Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Техніки з РФ на Донбасі достатньо для формування нових з'єднань - розвідка

П'ятниця, 6 травня 2016, 16:59

Кількість російських військ і техніки перекинутих з початку року на Донбас дозволяє сформувати нове з’єднання окупаційних військ.

Про це у п'ятницю повідомив на брифінгу представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, передає УНІАН.

"З 1 січня до окремих районів Донецької та Луганської областей з російської території було введено достатню кількість озброєння, військової техніки, що дозволяє формувати нове з’єднання противника",- сказав він.

За словами Скібіцького, РФ продовжує постачання озброєння та військової техніки, а також найманців на підконтрольну бойовикам територію.

"Всього за тиждень залізничним та автомобільними шляхами бойовикам 1-го та 2-го армійських корпусів було доставлено 38 танків, 14 броньованих машин, 12 артилерійських систем, 1750 тонн пального та понад 560 тонн боєприпасів",- зазначив він.

За даними ГУ розвідки, у квітні на тимчасово окуповані території Донбасу з території Росії було поставлено понад 8 тис. 200 тонн пального, що становить 52% від всього обсягу пального, що поставлялося на територію окупованих районів з початку поточного року.

При цьому, Скібіцький підкреслив, що у квітні відбулося введення техніки як зі складів ЗСУ, так і відремонтованої, яку раніше виводили з України до Росії.

Зокрема, було поставлено 68 танків, 140 БМП-БТР, а також по 20 одиниць артилерійських систем та паливозаправників.

"Такої кількості достатньо для формування мотострілецької бригади з посиленим компонентом бронетанкової техніки",- сказав Скібіцький.

Разом з тим він зазначив, що додаткове введення на територію України протягом квітня місяця понад 50 паливозаправників пов’язано з тим, що російське окупаційне командування намагається забезпечити автономність і мобільність танкових підрозділів та підрозділів, які оснащені самохідними артилерійськими установками.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування