Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ пам'ятник Мазепі назвали зрадою українського народу

Неділя, 8 травня 2016, 00:32

Відкриття в Полтаві пам'ятника гетьману Івану Мазепі виглядає як особиста зрада президентом Петром Порошенко українського народу.

Про це заявила голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова, повідомляє ТАСС.

"І пам'ятник Мазепі, і чергова, як кажуть на Україні, брехня на адресу Росії, невдало вкинута через ООН - все це, особливо, напередодні Дня Великої Перемоги, виглядає як особиста зрада Порошенко українського народу", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, президент Порошенко відкрив пам'ятник гетьману Івану Мазепі в Полтаві, назвавши це подією "загальнонаціонального значення".

"Імперія не шкодувала чорної фарби, щоб спотворити його образ, але це не завадило, а навпаки допомогло Мазепі стати справжнім символом українського опору Росії, прапором нашого руху до незалежності - тієї мети, яку Мазепа, йдучи попереду свого часу, усвідомив вже через 50 років після Переяслава", - сказав він.

Полтавська битва 27 червня (8 липня) 1709 року – найвирішальніша битва Північної війни (російсько-шведської 1700-1721), в ході якої український гетьман Іван Мазепа у союзі з шведським королем Карлом XII здійснив спробу здобути незалежність від Російської імперії, але зазнав поразки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування