Азаров заговорив про цензуру в Україні

Неділя, 8 травня 2016, 12:38

Екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, який утік із України, звинувачує українську владу в цензурі через перевірку "Радіо Вєсті" після виходу інтерв'ю з ним.

"Уперше за рік українська редакція "Радио Вести" передала для радіослухачів інтерв'ю зі мною. Одразу так звана Нацрада з питань телерадіомовлення призначила позапланову перевірку редакції", - написав він у Facebook.

"Хочу відразу ж заявити, що цензура прямо заборонена Конституцією України, до розробки й ухвалення якої я мав прямий стосунок, на відміну від членів так званої Ради", - зазначив Азаров.

"Норми Конституції є нормами прямої дії – і це означає, що, порушуючи норми Конституції, члени Нацради чинять злочинні дії", - додав він.

На думку екс-прем'єра, який утік у лютому 2014 року з України, "після держперевороту Конституція України розтоптана й не діє".

"Що ж так стурбувало Нацраду? У моїх висловах вони помітили ознаки сепаратизму, зазіхання на територіальну цілісність й розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Одразу ж хочеться поставити їм запитання: "Хто їх уповноважив їх вбачати будь-що?", - заявив Азаров.

За його словами, при уряді Азарова "Україна була єдиною стабільною державою, ніхто не зазіхав на її територіальну цілісність і не розпалював міжнаціональну ворожнечу".

"Саме Турчинов, Порошенко, Яценюк і їм подібні є сепаратистами, у результаті злочинної діяльності яких Україна втратила Крим, зруйновано Донбас, загинули й поранені десятки тисяч громадян України. І це є абсолютною правдою, і саме це я говорив у своєму інтерв'ю…", - заявив Азаров.

Раніше, 29 квітня, "Детектор медіа" повідомив, що Національна рада України з телебачення й радіомовлення призначила позапланову перевірку "Радио Вести".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування