Москаль: "чорну бухгалтерію" ПР викрали під час пожежі в офісі партії

Середа, 1 червня 2016, 12:14

Закарпатський губернатор Геннадій Москаль вважає, що списки отримувачів грошей із "чорної каси" Партії регіонів були викрадені під час підпалу офісу ПР на Липській у Києві 18 лютого 2014 року під час Революції гідності.

Про це повідомляється на його персональному сайті.

За словами Москаля, підпал був інспірований Службою Безпеки України.

"Я був членом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів під час Революції Гідності і розглядав цей підпал, як один із епізодів. Офіс Партії регіонів на Липській належав нардепу від ПР Григорію Смітюху, котрий тоді мав конфлікт із керівництвом партії, тому його майно не було шкода принести "в жертву". До речі, Смітюх так само схилявся до версії, що підпал був інспірований тодішньою владною верхівкою", – заявив він.

Причиною підпалу Москаль вважає намір продемонструвати суспільству крайній екстремізм протестувальників і дати привід Януковичу вжити щодо них жорстких заходів.

"Однак на той час, 18 лютого, ситуація в країні вже не контролювалася Адміністрацією президента. Підпал влаштували зсередини працівники СБУ або їх агентура, а вже після цього до партійного офісу збіглися протестувальники. Під час пожежі загинули двоє людей. У метушні, що виникла, з офісу викрали гроші, цінні речі та "амбарну книгу" Партії регіонів, яка знаходилася в СБУ", – розповів Москаль.

Він вважає нинішнє оприлюднення цих матеріалів способом їх легалізації.

Також губернатор нагадав, що справа з підпалу офісу ПР по сьогодні так і не розслідувана до кінця, палії не встановлені й не притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як відомо, "Українська правда" оприлюднила матеріали "чорної бухгалтерії" ПР у вівторок. У документах вказується, кому регіонали сплачували гроші для досягнення своїх політичних цілей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування