Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна передала РФ документи для повернення Солошенка і Афанасьєва

Субота, 11 червня 2016, 15:26
Україна передала РФ документи для повернення Солошенка і Афанасьєва

Українська сторона передала Російській Федерації документи для поверненню на батьківщину незаконно утримуваних в Росії українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Про це 11 червня повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ведуться закриті юридичні переговори, і у мене є стриманий оптимізм, що вони (Солошенко і Афанасьєв) повернуться незабаром додому. Юридична сторона повністю підготовлена і передана Російської Федерації. Відповідь буде отримано за результатами політичних переговорів", - зазначив Петренко.

"Як це було і з Надією, до останнього моменту велися політичні переговори. Тут та сама ситуація. і дуже важливо, щоб політики до моменту, коли наші хлопці перетнуть український кордон, не коментували хід переговорів, тому що переговори дуже складні", - додав глава Мін'юсту.

Як відомо, 27 травня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що звільнення Солошенка і Афанасьєва – питання найближчих тижнів.

29 травня президент Петро Порошенко заявив, що існує попередня домовленість з керівництвом РФ про повернення Солошенка і Афанасьєва.

Афанасьєв звинувачували у створенні на території Криму терористичного спільноти, він був засуджений в Росії в 2015 році на 7 років колонії суворого режиму як передбачуваний спільник українського кінорежисера Олега Сенцова, якого в свою чергу посадили на 20 рокв.

73-річного Солошенка в Росії звинувачують в шпигунстві, його засудили до 6 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування