Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко: У "ДНР" готова розмовляти з людьми "з поля бою"

Субота, 11 червня 2016, 22:23

Нардеп і українська льотчиця, звільнена з ув'язнення в РФ Надія Савченко заявила, що не хоче говорити з представниками "ДНР" та "ЛНР", які "хочуть бачити себе політиками", а готова розмовляти "з людьми буквально з поля бою".

Про це Савченко завила в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Такі, як Пушилін (Денис Пушилін, один з ватажків "ДНР") - це, напевне, ті, хто хоче бачити себе політиками так званої "ЛНР", "ДНР". Я не хочу розмовляти з Пушиліним. Я не хочу розмовляти на "мінській площадці". Я хочу розмовляти напряму з людьми буквально з поля бою", - заявила Савченко. 

За її словами, вона "готова говорити з тими людьми, з якими зустрічалася в бою".

"Якщо я зустрічалася особисто з Ігорем Плотницьким (ватажок "ЛНР"), то я знаю, що з цією людиною можна говорити, тому що, принаймні, він знає, про що говорить, бо він там був. Я чула, що воював Захарченко (Олександр Захарченко, один з ватажків "ДНР"), особисто я з ним не стикалася, але хлопці розповідали, що так, він дійсно (воював)", - додала нардеп.

"Тобто я готова говорити про війну і про обмін полонених з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини", - додала Савченко. 

Також Савченко заявила, що не знайома з Віктором Медведчуком.

"Взагалі. Він був політиком, напевне, ще за Кучми. ... Я знаю, що з ним зв’язувалася моя сестра. Тому що вона так само, як і я, готова говорити з чортом заради мого визволення. А я заради кожного хлопця, який там залишається. І я так само не бажаю зла тим хлопцям, які залишаються тут. Мається на увазі військовополонені", - зазначила Савченко.

На її думку, має відбутися "обмін всіх на всіх, замирення повинне бути, певні амністії повинні бути".

Як відомо, раніше Савченко заявила, що Києву варто налагодити прямий діалог із представниками так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Захарченко і Плотницький можуть позиціонуватися, якщо так можна сказати, як "народні депутати від ДНР і ЛНР". Я готова з ними так говорити", - заявила Савченко.

Перед цим Савченко заявила, що виступає проти повернення Донбасу силою.     

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування