Магера: Довибори 17 липня можуть бути зірвані

Неділя, 12 червня 2016, 15:51
Магера: Довибори 17 липня можуть бути зірвані

Довибори до Верховної Ради по семи округах, які призначено на 17 липня, можуть бути зірвані. 

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

За його словами, виділених для проведення довиборів 12,5 мільйонів гривень не вистачає, і у депутатів залишається один пленарний тиждень у червні для того, щоб знайти додаткові кошти.

За словами Магери, окрім того є "ще одна небезпека".

"Надійшло подання (подання президента на призначення нових членів ЦВК) до Верховної Ради України. Там є дві постанови - про звільнення членів ЦВК і про призначення нових. Уявіть ситуацію, коли членів ЦВК звільнять, а нових не призначать. А зараз виборчий процес. Зараз ЦВК практично кожного дня реєструє кандидатів. І що далі?" - зазначив він. 

Також він додав, що склад центрального виборчого органу має бути збалансований, він має представляти інтереси всіх парламентських сил.

"Є українське законодавство і міжнародні стандарти - кодекс належної практики з виборчих питань Венеціанської комісії. У пункті 75 зазначено: склад центрального виборчого органу має бути збалансований, він має представляти інтереси всіх парламентських сил. Якщо у нас зараз 6 парламентських сил, то виникає питання, чому представники лише від 3", - заявив Магера.

Як відомо, станом на 3 червня ЦВК зареєструвала вже 28 кандидатів у народні депутати на позачергові вибори 17 липня, які пройдуть у 7 округах.

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді звільнити 12 з 15 членів комісії ЦВК і одночасно призначити 11 нових членів.  Детально про обрання нових кандидатів у члени ЦВК "Українська правда" писала у статті "Без Охендовського. Як Порошенко оновлює ЦВК під себе".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування