У боротьбі за ліс Коцюбинського розпущена сільрада наїхала на Червакову

Понеділок, 13 червня 2016, 00:54

Депутата БПП Ольгу Червакову звинувачують у лобіюванні приєднання селища Коцюбинське до Києва в інтересах столичних забудовників.

Про це йдеться у заяві голови секретаріату партії "Нові обличчя", яку представляє більшість депутатів розпущенної Коцюбинської селищної ради, Юрій Денисенко, текст якої має УП.

Так, коментуючи заяву Червакової про те, що рішення Вищого адмінсуду про незаконність розпуску селищної ради Коцюбинського - несамовита брехня, Денисенко заявив, що Червакова, таким чином, може лобіювати інтереси столичних забудовників.

"На моє глибоке переконання, Ольга Червакова може лобіювати приєднання селища Коцюбинське до Києва в інтересах столичних забудовників, яким потрібен Біличанський ліс і Коцюбинське для забезпечення коефіцієнту зелених зон, з метою збільшення площ забудови у Києві".

Він також звинуватив Червакову в організації проплачених мітингів і дискредитації партії "Нові обличчя" в ЗМІ.

"Саме група підтримки Червакової роздає коцюбинчанам по 200 гривень за участь у проплачених мітингах. Витрачаються шалені кошти на дискредитацію партії "Нові обличчя" у засобах масової інформації. Ці кошти столичні забудовники планують повернути, забудувавши Біличанський ліс. Народний депутат Червакова свідомо замовчує численні факти знищення лісу з боку Києва, яке здійснює Святошинське лісопаркове господарство", - заявив Денисенко.

У свою чергу Червакова зазначає, що аналогічна хвиля звинувачень була поширена торік у грудні, коли на низці сайтів вийшла стаття "Ольга Червакова може отримати 10 гектарів заповідного лісу".

Червакова заявила в коментарі "Українській правді", що вважає її спробою тиску з метою припинення своєї діяльності в Коцюбинському.

"Такі спроби тиску чиняться не вперше, їхньою метою є дискредитація мене як людини, яка бореться проти корупційного клану в Приірпінні, який з 2009 року розпайовує зелені зони. Асбурдом є те, що люди, які насправді є забудовниками, звинувачують інших в тому, що роблять самі. Мер Ірпеня Карплюк, який очолює партію "Нові обличчя", разом з мером Бучі Федоруком в 2012 році заснували на своїх дружин будівельну компанію "Будрегіонінвест", чистий прибуток якої за перший рік існування склав 74,5 мільйонів.", - сказала вона. 

"В декларації Карплюка за 2013 рік було 67 квартир - рекорд для України", - нагадала Червакова.

За її словами, саме лідер "Нових облич" Карплюк є фігурантом низки кримінальних справ щодо незаконного розпаювання зелених зон в Приірпінні під забудову.

Вона зазначила, що депутати партії "Нові обличчя", яких постановою 14 квітня розпустила Верховна Рада за силове захоплення влади в Коцюбинському, проходять по справах щодо захоплення адмінспоруди, підробки печатки та службової підробки. Ці справи були порушені 9 квітня.

"Щодо приєднання чи неприєднання Коцюбинського до Києва я не робила жодної публічної заяви і жодного депутатського запиту. Це питання має вирішуватися виключно громадою, як вимагає закон, в ході відкритих слухань", - зазначила Червакова.

Раніше депутат Ольга Червакова заявила, що рішення вищого адмінсуду про незаконність розпуску селищної ради Коцюбинського є ганьбою судової системи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування