Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ігор Луценко: люди з АП і БПП причетні до незаконних забудов

Середа, 15 червня 2016, 11:59

Депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко закликає створити міжвідомчу комісію для боротьби з незаконними забудовами, зокрема в столиці.

"Ми бачимо зараз реванш незаконних забудов (у Києві). Всі забудови, які були при Януковичі, зараз продовжуються", – сказав він у Верховній Раді в середу.

"Більше того, навіть ті забудови, котрої при Януковичі колосальними зусиллями, кров'ю, потом було зупинено, зараз готуються до продовження. Перш за все, я маю на увазі забудови у так званій буферній зоні Софії Київської – пам’ятки всесвітнього значення – вулиця Гончара, 17/23", – заявив Ігор Луценко.

Він уточнив: "Та забудова, котра була демонстративно зупинена через тиск громадськості, зараз готується до того, що буде продовжена, здана в експлуатацію – і будуть там продаватися квартири".

"Чому? Тому що люди з Адміністрації президента, люди з цього парламенту, з найвпливовішої фракції сьогодні увійшли в засновники тої фірми-забудовника. І вже все в них нормально", – заявив депутат.

"Ми, звісно, на рівні парламенту, намагаємося цьому опиратися. Міжфракційне об’єднання "За Київ" провело 2 тижні тому засідання, запросили всіх причетних до теми незаконних забудов чиновників центральної влади, київської влади – і вдалося досягнути певних результатів. Зокрема, зупинено будівництво на Микільській слобідці", – зазначив він.

"Але зрозуміло, що точково ми не зможемо вирішити цю системну проблему. І ми звернулися до пана (прем’єр-міністра) Гройсмана, щоб було утворено міжрегіональну, міжвідомчу комісію з представників різних органів влади", – повідомив Ігор Луценко.

Він наголосив, що проблема комплексна: "тітушки, продажна поліція, прокуратура, міністерства, інспекції – всі вони відповідальні за одну й ту ж проблему, її треба комплексно вирішувати".

"Зрозуміло, що пан Кличко (мер Києва – ред.) сам по собі цю проблему не вирішить. Тому ми вимагаємо створити такий орган", – сказав депутат.

Ігор Луценко також вважає, що "з такою Київрадою, такою київською владою ми далеко не зайдемо".

"У наступному році нам потрібно все ж таки цю владу переобирати. У Києва немає ні стратегії розвитку адекватної, ні генерального плану (забудови), котрий включає прилеглі до Києва території на рівні агломерації, немає нового статуту", – сказав він.

"Ці всі завдання саботують як ті, кого обрали, так і ті чиновники, яких призначила київська і центральна влади", – додав парламентар, відомий боротьбою з забудовами історичного центру Києва.

Ігор Луценко закликав центральну владу втручатися у ситуацію, а киян – готуватися до виборів.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування