Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики "засудили за військові злочини" співробітника ООН

Середа, 15 червня 2016, 16:33

Бойовики "ДНР" заявили про "засудження" співробітника Організації Об'єднаних Націй Юрія Супруна за військові злочини.

Про це у Facebook повідомляє уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Напередодні ми ще раз надали пропозиції щодо звільнення 25 важкохворих українців, що їх утримують в ОРДО, і висловили готовність передати 50 громадян , аби тільки розблокувати питання заручників", – зазначає Геращенко.

"У відповідь почули, що представник ООН Ю. Супрун засуджений за військові злочини (питання яким псевдосудом залишається риторичним), а історик І. Козловський - шпигун і виготовляв боєприпаси", – додає вона.

Геращенко наголосила: "абсурдність цих заяв очевидна, і тільки підкреслює, з ким вимушено маємо спілкуватися заради звільнення українців. Бойовики як і раніше вимагають амністії у формі ультиматуму. На ультиматуми Україна не піде".

Уповноважений президента також зазначила, що бойовики продовжують приховувати інформацію про кількість і місцеутримання заручників.

"Наприклад, кілька місяців ми не могли добитися відповіді, де утримують важкопораненого В. Жемчугова, в якого ампутовані кінцівки, вибиті очі. І ось сьогодні так звані представники ОРЛО визнали, що ця важкохвора людина утримується в СІЗО, і до нього не пускають адвокатів " за станом здоров'я". Хіба це не тортури?!", – пише вона.

Українська сторона висловила вимогу негайного звільнення Жемчугова і передала пропозиції щодо цього учасникам гуманітарної групи - ОБСЄ і РФ.

15 червня Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи.

Як відомо, в квітні в ООН заявили про затримання свого співробітника.

Бойовики, в свою чергу, заявили, що затримали полковника СБУ, а не представника ООН.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування