Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Великобританії підозрюють що, бійки на Євро-2016 санкціоновані Кремлем

Неділя, 19 червня 2016, 05:19

Уряд Великобританії підозрює, що насильство розв'язане російськими хуліганами на Євро-2016 було санкціоновано Кремлем і розслідує зв'язок з режимом Володимира Путіна.

Про це пише The Guardian.

Видання називає очевидним факт, що значна кількість тих, хто брав участь в диких і добре скоординованих нападах на англійських і інших уболівальників в Марселі і Ліллі, були визначені як співробітники силових структур Росії.

Теорія експертів полягає в тому, що санкціоноване Путіним хуліганство є продовженням того, що було описано як кампанія російської "гібридної війни". Вони висловлюють побоювання, що ця тактика використовується для демонстрації "російської сили" і одночасно підтримки в середині країни ідеї того, що решта світу проти Росії.

Відзначається, що після бійки в Марселі, фейкові акаунти в Twitter поширювали точку зору ніби російських уболівальників спровокували, а один з російських депутатів написав у Twitter "Молодці хлопці, так тримати!".

Посилаючись на джерело, газета пише, що сторінки в соціальних мережах тих, хто був задіяний у заворушеннях були ретельно перевірені.

"Важко довести, що це було санкціоновано Кремлем, але ми бачимо, що деякі з них є співробітниками силових структур Росії", - повідомило джерело, додавши, що це схоже на продовження "гібридної війни", розгорнутої Путіним.

Головний помічник констебля поліції Великобританії, що спеціалізується на футбольних хуліганах, заявив, що ці напади є найсерйознішими і найскоординованішими з тих, що він бачив за останні 10 років.

Як повідомлялося, вболівальники з Росії влаштували сутички перед матчем з Англією, а потім на трибунах і після фінального свистка.

Один з англійських уболівальників, потерпілий у бійці з російськими фанатами, помер.

У Франції був зупинений автобус, який прямував з Марселя в Лілль, а його пасажири 43 російських вболівальника заарештовані.

Троє російських хуліганів, звинувачених в участі у заворушеннях в Марселі 11 червня, були засуджені на строк від 1 до 2 років в'язниці.

У п'ятницю на на Петербурзькому міжнародному економічному форумі президент Росії Володимир Путін посміявся, відповідаючи на питання про заворушення під час Чемпіонату Євро-2016 у Франції, назвавши їх "неподобством".

"Ось відомий випадок, з якого розпочався Чемпіонат світу з футболу (мається на увазі Євро-2016 - ред) - бійка російських уболівальників з англійськими. Неподобство повне. Я, правда, не знаю як 200 наших уболівальників відметелили кілька тисяч англійців, не розумію ..." , - сказав Путін (слова президента РФ викликали поодинокі оплески в залі - ред.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...