Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Народний фронт" готовий змінювати Конституцію

Четвер, 2 червня 2016, 11:06

Парламентська фракція "Народний фронт" буде голосувати за внесення змін до Конституції України, що стосуються судової реформи і підтримає президентський законопроект "Про судоустрій і статус суддів".

Про це заявив лідер фракції НФ Максим Бурбак, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо голосувати "за" (за зміни в Конституцію України – ред) і будемо голосувати за основу і в цілому за закон "Про судоустрій і статус суддів", - сказав М. Бурбак журналістам у четвер у Києві.

За його словами, у Верховній Раді є голоси за внесення змін до Конституції України про судову реформу. Відповідно до законодавства, законопроект про внесення змін до Конституції в остаточному варіанті має набрати 300 голосів.

Водночас лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко не виключив, що якщо будуть враховані пропозиції його фракції до закону "Про судоустрій і статус суддів", "радикали" проголосують і за зміни до Конституції.

Як повідомлялося, згідно із порядком денним роботи українського парламенту, народні депутати України на пленарному засіданні у четвер планують розглянути в першому читанні президентський законопроект "Про судоустрій і статус суддів" (№ 4734).

Водночас, у порядку денному наразі немає законопроекту "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", який, як планувалося, депутати мають розглянути у другому читанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування