Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: Бойовики використовують дахи будинків Донецька для обстрілів сил АТО

Четвер, 2 червня 2016, 14:41

Місцеві жителі розповіли спостерігачам СММ ОБСЄ, що озброєні люди в Донецьку використовували дахи їхніх будинків як майданчик для обстрілів.

Про це повідомив перший заступник глави СММ ОБСЄ на Донбасі Олександр Хуг, передає Інтерфакс-Україна.

"На цьому тижні в ніч на понеділок наші спостерігачі зареєстрували 105 вибухів на північному заході від їхнього місця розташування в центрі Донецька. Багато з цих вибухів сталися в Куйбишевському районі міста", - сказав Хуг.

"За два дні до цього наші спостерігачі відвідали цей район і побачили пошкоджені житлові будинки. Також місцеві жителі їм сказали, що озброєні люди використовували дахи їхніх будинків для того, щоб звідти робити постріли", - заявив Хуг на брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що це - загальна практика.

"Дозвольте мені нагадати, що використання щільно заселених територій як майданчиків для початку вогню або розміщення військового обладнання там, абсолютно заборонено", - сказав Хуг.

Він також зазначив, що в неділю безпілотники спостерігачів ОБСЄ зафіксували обмін обстрілами в районі Мінерального (Донецької області), що також є порушенням Мінських домовленостей. Крім того БПЛА помітили самохідні гаубиці "Акація" біля житлової зони

Заступник голови СММ ОБСЄ відзначили, що сплеск насильства спостерігається в районі підконтрольної Києву Авдіївки, де спостерігачі зафіксували 227 пострілів з 52 мм артилерії, 120 мм і 82 мм мінометів. У підконтрольній уряду Ясинуватій СММ зафіксувала 113 вибухів неясного походження.

"Район Ясинувата - Авдіївка вже якийсь час залишається зоною нашої підвищеної уваги. Це яскравий приклад того, як відносно тихі зони стають зонами насильства, тому що там позиції сторін дуже близько один від одного", - зазначив Хуг, підкресливши, що продовжує наставати на розведенні озброєння сторін.

Також він зазначив, що в районі підконтрольного Києву н.п.Березове існує необхідність в проведенні ремонтних робіт на лінії електропередач, але це неможливо через те, що територія замінована, а також замінована дорога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: