У ПАРЄ ніхто не говорить про негайне повернення делегації РФ

Четвер, 23 червня 2016, 02:45
У ПАРЄ ніхто не говорить про негайне повернення делегації РФ

У Парламентській Асамблеї Ради Європи ніхто не виступив за повернення російської делегації до участі в засіданнях, депутати говорили про міжпарламентський діалог і співробітництво в рамках цінностей ПАРЄ.

Це прозвучало у виступах членів ПАРЄ в рамках обговорення доповіді депутата Аксела Фішера по міжпарламентських зв'язках, яке відбулося в середу в Страсбурзі в рамках пленарного засідання, передає УНІАН.

Зокрема, доповідач Фішер головний акцент у своїй доповіді зробив на важливості міжпарламентських зв'язків та діалогу взагалі між країнами-членами ПАРЄ. Разом з тим, він жодного разу не згадав Росію.

"Різні політичні дискусії, навіть конфлікти між сусідніми державами - ми все одно хочемо вести діалог з тим, щоб забезпечити кращі можливості для наших громадян. Діалог завжди краще, ніж конфлікт", - зазначив він.

Депутат Ганні Мюлдер в своєму виступі підкреслив, що "діалог необхідний".

"У нас є цінності, і ми повинні стежити за тим, щоб їх дотримуватися у всіх країнах", - сказав він.

За словами Йена Ліддел-Грейнджера, ПАРЄ має заявляти, що не згодна з тим, що робить Росія.

"Але ми не повинні відправляти їм електронні листи, ми повинні говорити з ними обличчя до обличчя", - вважає депутат.

Тіні Кокс також зазначив, що необхідно "не кричати на вулицях, а обговорювати все тут" і припустив повернення російської делегації в ПАРЄ у 2017 році після виборів у Думу Росії.

"На жаль, російська делегація не з нами через те, що уряд зробив дії, які суперечать міжнародному праву. Але я сподіваюся, що після виборів в Думу в 2017 році російський парламент знову представить свої повноваження, і я сподіваюся, що ми їх затвердимо", - сказав політик.

Інший делегат Рене Роке також висловив думку, що необхідно "знову запросити Росію повернутися до нас в 2017 році, інакше ця країна повністю піде з ПАРЄ".

"Я прихильний до суверенітету, територіальної цілісності України і повністю засуджую дії Росії, і захист повернення Росії сюди не означає, що ми приймаємо неприйнятне, але ми не зігнемо Росію, якщо не будемо вести діалог в ПАРЄ. Давайте забезпечимо діалог, щоб сприяти миру", - підкреслив він.

Дональд Андерсон вважає, в Раді Європи "повинні йти до діалогу з Росією і подивитися, чи буде реакція з боку Росії".

"Путін сподівається, що в Раді Європи буде повзуча амнезія, і ми поступово все забудемо, але ми не будемо забувати і будемо дивитися, чи буде реакція", - підкреслив депутат.

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що початок діалогу з Держдумою Російської Федерації і плани повернення РФ в ПАРЄ є прямим заохоченням агресора.

Член української делегації в ПАРЄ депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив, що Росіяни мають суперпотужне лобі. Французька делегація робить все аби зняти санкції щодо права голосу російської делегації.

Нагадаємо, в середу, 22 червня, ПАРЄ розглядає питання участі російської делегації в роботі Асамблеї.

Як відомо, делегація РФ перебуває під санкціями ПАРЄ, які були накладені на неї в квітні 2014 роки за анексію Криму.

Росіяни не мають права брати участь в місії зі спостереження за виборами, бути доповідачами, а також бути призначеними як представників ПАРЄ в інших органах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News