Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук про кумівство з Путіним: Це висока честь для мене

П'ятниця, 24 червня 2016, 12:51

Один з учасників гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську, кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук переконаний, що Україна перетворилася на колонію Заходу.

Про це він розповів в інтерв'ю Новой газете.

"До 2005 року Україна була самостійним суб'єктом зовнішньої політики. Але з приходом до влади Ющенка стала об'єктом. Коли до влади в 2014 році прийшла прозахідна команда, наша країна взагалі потрапила під зовнішнє управління: Брюссель і Вашингтон диктують нам умови, нав'язують політику. Я вже не кажу про залежності від зовнішніх кредиторів. Україна перетворилася на колонію Заходу. І сьогодні важливо відновити економічний і політичний суверенітет країни", - сказав він.

Медведчук переконаний, що ті, хто акцентує увагу на його кумівстві і близьких стосунках з Путіним, заздрять йому. "Так кажуть ті, хто мені заздрить", - сказав Медведчук, коментуючи свої близькі зв'язки з господарем Кремля.

При цьому він зізнався, що вважає такі відносини честю. "Це висока честь для мене і моєї родини", - заявив Медведчук.

Відповідаючи на питання, яка його позиція по відношенню до Криму, чи є Крим - територією України, Медведчук сказав: "За українським законодавством, це територія України. А де-факто — територія Росії".

У невиконанні Мінських угод Медведчук звинувачує Україну. "А у Мінську Україна взяла на себе низку зобов'язань, які стосуються політичної частини цих угод. Мова йде про Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" (який був прийнятий, але так і не введений у дію), про Закон "Про недопущення переслідування і покарання осіб ― учасників подій на території Донецької і Луганської областей", про внесення змін до Конституції України, а також про закон про вибори на Донбасі. Можу стверджувати, що для реалізації цих зобов'язань у президента Порошенка є політична воля, але, враховуючи політичну (вибачте за тавтологію) ситуацію в країні, немає політичного ресурсу. У цьому вся складність", - сказав Медведчук.

Він вважає, що протистояння на Донбасі підтримує владу, а саме представники "партії війни", в той час як народ виступає за мирне вирішення. "Не Україна диктує або нав'язує умови, а її влада, і роблять це представники "партії війни", чий рейтинг за останній рік знизився до рівня статистичної похибки", - заявив він.

При цьому, відповідаючи на питання про перевибори, Медведчук заявив, що народ проголосує за тих же політиків. "Якщо зараз відбудуться перевибори, то не думаю, що склад Ради якісно зміниться. Рівень радикалізму буде таким самим, а здатність дати відповіді на соціальні та економічні виклики суспільства залишиться на колишньому, вкрай низькому рівні", - заявив він.

Він також заявив, що люди на Донбасі не бажають повертатися в Україну. "Якщо хтось думає, що в Луганську і Донецьку стоять черги з охочих повернутися в Україну, то він живе ілюзіями. Я можу про це говорити — мені доводилося багато спілкуватися з людьми, які там живуть", - сказав він.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування