Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині викрили двох колишніх бойовиків ДНР

Субота, 25 червня 2016, 15:01

На Донеччині поліція затримала двох бойовиків так званої "Донецької народної республіки".

Про це повідомляє в суботу Слов’янський відділ поліції ГУНП в Донецькій області.

"Розвідник та черговий "КПП" терористів були викриті на території Лиманського району в результаті дводенного відпрацювання. Після звільнення регіону від окупації чоловіки ретельно приховували свою причетність до бандформувань. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

У результаті перевірки оперативної інформації правоохоронці затримали жителів міста Сіверськ Бахмутського району, 1965 і 1975 років народження, які навесні 2014 року входили до складу незаконного збройного формування "ДНР".

"Чоловіки між собою знайомі, але вступили до різних "підрозділів" : один пішов у розвідку, другий був черговим "КПП", - повідомили в поліції.

Старший під час окупації рідного міста збирав та передавав терористам інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних сил України.

Другий чоловік тим часом чергував на блокпості поблизу селища Ямпіль. Він здійснював незаконний огляд транспорту і громадян, а також виявляв проукраїнськи налаштованих жителів.

Як зазначається в повідомленні, після звільнення міста бойовики "залягли на дно" та почали жити звичайним мирним життям в надії на те, що їх протиправна діяльність не буде викрита.

За фактами обох правопорушень відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування