Родичі ув’язнених мусульман просять допомоги у муфтія анексованого Криму

Субота, 4 червня 2016, 21:32

Активісти об’єднання родичів політв’язнів "Кримська солідарність" сподіваються на допомогу муфтія мусульман окупованого Криму Еміралі Аблаєва.

Як розповіла активістка об’єднання Анна Богачова, родичі вже передали муфтію заздалегідь написаного листа і тепер хочуть поговорити з ним особисто, пишуть Крим. Реалії.

У короткій зустрічі, яка вже відбулася, Еміралі Аблаєв сказав, як зрозуміла його Богачова, що "лише Всевишній нам може допомогти".

"Запросив прийти в понеділок. Ми вирішили так і зробити", – розповіла активістка.

Як відомо, 9 квітня у Севастополі Кримська контактна група з прав людини вперше організувала зустріч усіх родин заарештованих мусульман. На тій зустрічі адвокат, член Кримської контактної групи з прав людини Еміль Курбедінов заявив, що цей день став днем створення майданчика спільних дій сімей заарештованих у Криму мусульман.

Взимку 2015 року в Севастополі були заарештовані 4 мусульман: Руслан Зейтуллаев, Рустем Ваїт, Нурі Примов і Ферат Сайфуллаев. За версією слідства, вони є учасниками організації "Хізб ут-Тахрір". Через рік після затримання севастопольських мусульман ситуація повторилася в інших південних районах Криму. 11 і 12 лютого 2016 року російські силовики провели серію обшуків і затримань в будинках мусульман.

Загалом було затримано 14 осіб, з них заарештовані четверо: Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв і Вадим Сірук. Слідчі ФСБ також звинуватили їх в участі в діяльності організації "Хізб ут-Тахрір".12 травня вже 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели нову серію обшуків в будинках мусульман, а також у місцевій кав’ярні.

Київський районний суд Сімферополя, підконтрольний РФ, заарештував до 11 липня затриманих в Бахчисараї Енвера Мамутова, Ремзі Меметова, Зеврі Абсеітова і Рустема Абільтарова на час досудового слідства. Таким чином, 12 кримських мусульман, звинувачених у приналежності до організації "Хізб ут-Тахрір", зараз ув’язнені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування