Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

18 обвинувальних актів щодо силовиків-зрадників вже в судах - ГПУ

Понеділок, 6 червня 2016, 14:43

Військова прокуратура Центрального регіону України протягом 2016 року направила до суду 18 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях щодо дезертирства і державної зради.

Про це інформує у понеділок прес-служба Генпрокуратури.

Так, військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно командира військової частини А1656, дислокованої у місті Севастополь, полковника Дубінцева С. В.

За даними прокуратури, він свідомо зрадив Військовій присязі та добровільно перейшов на службу до Збройних Сил Російської Федерації.

Зазначений зрадник, віддаючи наказ підлеглим військовослужбовцям не чинити будь-якого опору військам Російської Федерації, фактично передав військову частину з майном, технікою та зброєю військам країни – агресора. Судовий розгляд справи триває.

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього першого заступника начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України – начальника штабу, полковника Гайдаржийського С. П.

Зазначений дезертир перейшов на бік Російської Федерації в період збройного конфлікту та надав представникам внутрішніх військ МВС РФ допомогу у захопленні військових об’єктів внутрішніх військ МВС України.

За вказані протиправні дії зрадника призначено на посаду командира однієї з бригад ВВ МВС РФ та присвоєно йому військове звання "генерал-майор".

"Органи військової прокуратури Центрального регіону продовжують вживати заходів, спрямованих на забезпечення притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які зрадили український народ та перейшли на сторону військового агресора", – зазначено в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...