Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петренко вважає, що судді мстять Яценюку справою

Середа, 8 червня 2016, 12:08

Печерський районний суд Києва скасував постанову слідчого Генпрокуратури про закриття кримінального провадження у відношенні екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Як повідомила прес-служба депутата Сергія Капліна, суд поновив досудове слідство щодо хабара у 3 мільйони доларів, який екс-прем’єр нібито отримав за призначення Володимира Іщука гендиректором Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Каплін зазначив, що напередодні відставки Яценюка цю справу "нашвидкуруч закрили", але він це оскаржив – і виграв суд.

За його даними, суд встановив, що слідчі дії виконані частково, і вказав на необхідність  провести обшуки та допитати Яценюка та осіб, які брали участь у підготовці прийняття рішення про призначення Іщука гендиректором КРРТ. 

 

"Окрім того, слідчі ГПУ проігнорували той факт, що незадовго до призначення Іщука Яценюк скасував необхідність проведення конкурсу щодо призначення керівника Концерну РРТ. Адже людина, яка проходила у справі про розкрадання держмайна в особливо великих розмірах, цей конкурс би не виграла. А я нагадаю, що Іщук свого часу подарував собі квартиру за рахунок КРРТ", – заявив Каплін.

Між тим, міністр юстиції і представник "Народного фронту" Павло Петренко вважає, що кримінальна справа проти Яценюка – це помста суддів за позицію його партії щодо судової реформи.

Петренко назвав справу надуманою, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Петренко зазначив, що стара судова система чинила спротив голосуванню за реформу правосуддя, які передбачають очищення системи судочинства, – проте парламент ухвалив відповідне законодавство, в тому числі завдяки позиції НФ і Яценюку, "який був у залі і фактично переконував депутатів, що треба робити цю реформу".

На думку міністра, рішення за позовом Капліна, – одна зі спроб помсти суддів зі старої системи. За словами Петренка, справу про хабар було порушено минулого року в рамках "інформаційної війни" проти уряду Яценюка – її закрили за відсутністю події злочину.

"Правоохоронні органи, провівши повний комплекс слідчих дій, встановили, що не було навіть факту і можливості такої ситуації, описаної заявниками, які намагалися робити провокацію. Тобто це повністю надумана кримінальна справа", – заявив соратник Яценюка.

Петренко вважає, що поновлення справи є "сигналом" помсти "Народному фронту" і особисто Яценюку з боку суддів, які призначалися ще Януковичем.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування