Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисники очікують суду над Януковичем вже восени

Середа, 8 червня 2016, 12:45

У Transparency International в Україні сподіваються, що процес заочного засудження екс-президента Віктора Януковича розпочнеться в Україні вже цієї осені.

Про це сказав виконавчий директор Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин в ході спільного брифінгу з міністром юстиції Павлом Петренком і главою Transparency International Хосе Угасом в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже сподіваємося, що восени ми станемо з вами свідками як мінімум публічних процесів над діячами режиму Януковича ... при підтримці Міністерства юстиції та Transparency International... але відповідальність тут лежить саме на Генеральній прокуратурі України, яка розслідує справи топ-корупціонерів режиму Януковича", – сказав він.

Юрчишин висловив сподівання, що заяви генпрокурора Юрія Луценка, "які були підтверджені на зустрічі з главою Transparency International не будуть таким ж, як заяви його попередників і ми станемо свідками засудження нехай і на початковому етапі, заочного засудження Януковича та ключових осіб його режиму".

"Ми спільно працюємо над тим, щоб можливість створення антикорупційного суду, яка була закладена у змінах в законодавстві в частині правосуддя, впровадити в життя як можна швидше, тому що без антикорупційного професійного незалежного суду у нас навряд чи будуть успішні судові рішення з ключових топ-корупціонерів, а рішення конфіскації є єдиним реальним свідченням того, що антикорупція в Україні перейшла від стадії підготовки до стадії реалізації", – додав Юрчишин.

За його словами, експертні організації, в тому числі Transparency International, готові надавати всіляку експертну підтримку та допомогу Україні в цьому питанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: