МЗС радить українцям у Франції бути пильними у місцях скупчення людей

Середа, 8 червня 2016, 18:57

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянм України, які планують поїхати до Франції на час проведення Чемпіонату Європи з футболу бути особливо пильними у місцях масового скупчення людей.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу відомства.

В МЗС підкреслили, що у зв’язку з терактами у Парижі у листопаді 2015 року на території Франції на час проведення Чемпіонату Європи з футболу та велоперегонів "Тур де Франс" продовжено термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня 2016 року.

"Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах країни, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків", - йдеться у повідомленні МЗС.

Зовнішньополітичне відомство України рекомендує своїм громадянам мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання), підтвердження мети перебування у Франції.

В МЗС зауважують, що у Франції дозволяється до ввезення сума готівкою із розрахунку 10 тис. євро на родину, а не на одну особу. Дозволена сума до ввезення не змінюється незалежно від кількості членів родини.

"В період проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу та велоперегонів "Тур де Франс" громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць масового скупчення людей (футбольних фан-зон), відомих історичних пам’яток, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування", -  наголосили в МЗС.

Також через високий рівень ймовірності страйків працівників транспортного сектору економіки посольство України настійливо рекомендує своїм громадянам заздалегідь планувати маршрути пересування країною.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію українцям слід невідкладно звертатися до посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News