Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міськраді Львова сутички, у хід пішов сльозогінний газ

Четвер, 9 червня 2016, 11:29
У міськраді Львова сутички, у хід пішов сльозогінний газ

У четвер у міській раді Львова почалися безпорядки, викликані протестами проти дій місцевої влади та вимогами відставки мера Садового.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Причиною протестів називається трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, а також невдоволення батьків військових тим, що їхніх дітей не відпускають додому після завершення терміну служби. За даними Zaxid.net, серед мітингувальників були представники організацій "Сокіл" та УНА-УНСО. Також серед них знаходяться підприємці, які вимагають покращення умов торгівлі. 

Фото: Вголос
Фото: Вголос
Фото: ЗІК
Фото: ЗІК

Як повідомляє ЗІК, низка протестувальників увірвалися в сесійну залу та захопили трибуну. Після цього секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання. За даними Zaxid.net, після виходу Забарило з зали засідань у нього кинули яйце.

Після цього перед входом до будівлі розпочалася штовханина. 

Керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії підполковник Олег Тіхов заявив УП, що представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали, застосували газ.

"Під час сутички кілька бійців Нацгвардії отримали легкі тілесні ушкодження", – додав він.

Повідомляється, що силовики у відповідь газ не застосовували.

Фото: Ігор Вакуленко
Фото: Ігор Вакуленко

Як відомо, пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі досі не загасили. Раніше там загинули троє людей, четвертий зник безвісти.

Детально про ситуацію у Львові читайте у матеріалі "Української правди".

Раніше у цій новині повідомлялося, що сльозогінний газ застосували силовики. Пізніше стало відомо, що його застосували протестувальники.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування