Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

КС ЗБИРАЄТЬСЯ СКАСУВАТИ ЛЮСТРАЦІЮ

Четвер, 9 червня 2016, 18:16

Конституційний суд має намір скасувати люстрацію посадовців, які працювали на керівних посадах за часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це "Українській правді" повідомили депутати Леонід Ємець, Єгор Соболєв, відповідний проект рішення "Українська правда" також має у своєму розпорядженні.

"Є інсайдерська інформація, що там було запропоновано прийняти низку рішень про скасування люстрації. Все до того йшло", - сказав Ємець.

"За даними, що мені передали кілька порядних людей у КС, вони скасують основні положення закону про очищення влади, дозволять найближчому оточенню Януковича знову займати посади в уряді, адміністрації президента, повернутися сотням прокурорів, керівників податкової міліції часів Януковича, які були змушені піти з цих посад в наслідок дії закону про очищення влади", - сказав Соболєв.

Він наголосив, що в порушення закону про КС, суд розглядав цю справу рік замість передбачених 3 місяців.

Він нагадав, що саме нинішній склад КС раніше приймав рішення "надання Януковичу диктаторських повноважень", а тепер у зв'язку з цим заведено справу.

"Ми просили Порошенка і генпрокуроірв розслідувати справу про повноваження Януковича, судді дали покази, що їх примусили. То їм можна було сміливо оголошувати підозру, приймати санкції про арешт, але цього не робилося", - сказав він.

"А вчора набирає людина і каже, що у п'ятницю їх змушують прийняти рішення про скасування основних статей закону. Я розумію, що це плата Опоблоку за їхнє голосування минулого тижня за запропоновані Порошенком зміни до Конституції щодо суддів і прокуратури з адвокатами", - зазначив Соболєв.

Він також закликав людей приходити під КС, щоб висловити своє невдоволення цим рішенням.

Соболєв додав, що домагалися скасування цього рішення команда Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка та Андрія Деркача.

Інформацію про те, що КС може визнати неконституційними основні статті закону про очищення влади, підтверджує проект резолютивної частини рішення, яке має УП.

 
 

Як відомо, оголошення  рішення КС заплановане на 10:30 на п'ятницю.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування