Кулик заявляє, що йому вручали підозру з порушенням закону

П'ятниця, 1 липня 2016, 15:12

Військовий прокурор Костянтин Кулик заявляє, що НАБУ вручало йому повістку і повідомлення про підозру з порушенням закону.

Про це він розповів в коментарі "Українській правді" та надав копію листа.

"Роблять картинку для завтрашнього суду. Повістка і повідомлення про підозру мені вручили після допиту Бойка о 13:31 30 червня. Вихідна дата повістки від 29 червня. Таким чином, виклик зроблено в порушення триденного строку, передбаченого КПК, про що я одразу повідомив детектива Яндика", - сказав Кулик.

"Я підтвердив, що з'явлюсь на допит 2 липня за другою повісткою", - додав він.

Кулик також вважає справу проти нього замовленням.

"Ситник разом з Холодницьким навмисно накручують ситуацію, збурюють громадськість вкидом про неявку, про дружбу з Жиліним. В результатів в мене під вікнами два дні батальйон Донбас. А завтра під судом готується побоїще. Злочинні ідіоти. Так і напишіть", - сказав він.

На уточнююче питання, звідки він знає, що це батальйон Донбас, він сказав, що вони так представились і мали відповідні нашивки.

Кулик також навів листа від Генпрокурора Юрія Луценка до голови НАБУ Артема Ситника про те, що він не може бути присутнім на допиті, бо є старшим прокурором і має бути присутнім на судах у "справі Курченка".

 

Як відомо, вранці 29 червня слідчі Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком в квартиру прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Обшук санкціонував 22 червня Солом'янський райсуд Києва – однак слідчі не знайшли при обшуку доказів у справі.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачують Кулика у тому, що його видатки перевищують його доходи, і у приховуванні нових коштовних придбань.

НАБУ займається справою Кулика ще з зими через наявність у прокурора АТО та його сім'ї дорогих автомобілів та житла у Києві, які не відповідають задекларованим доходам..

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування