Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник: справу проти мене не можна читати без сміху

П'ятниця, 1 липня 2016, 16:45

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник нарікає, що чинний Кримінальний процесуальний кодекс дає можливість нардепам зловживати своїм правом на звернення. 

Про це він заявив під час прес-конференції у п'ятницю, передає "Укрінформ".

"Знаєте, я неодноразово казав, що коли ми будемо працювати, виникнуть кримінальні провадження відносно нас... Чесно кажучи, фабулу без сміху не можна читати", – сказав Ситник.

За його словами, причиною порушення кримінальної справи є чинний Кримінальний процесуальний кодекс, який дає можливість нардепам зловживати своїм правом на звернення.

Водночас очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький з цього приводу зауважив, що свого часу неодноразово порушували кримінальні справи і стосовно колишнього спецпрокурора Перу, а нині очільника Transparency International Хосе Угаса, який став відомим тим, що посадив до в'язниці президента країни.

"Коли він приїздив до Києва, я був у нього на лекції. На наше запитання, як у вас відбувалася боротьба з корупцією, він так і сказав, що проти нас було заведено низку кримінальних справ. Чи Європа, чи Південна Америка – методи боротьби з корупціонерами нічого нового не дають", – резюмував Холодницький.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 24 червня задовольнив скаргу нардепа Ігоря Луценка і зобов'язав Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження відносно директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Луценко вважає, що в діях Ситника є ознаки кримінального злочину, оскільки він, відповідно до положення про Раду громадського контролю НАБУ, був зобов'язаний достроково припинити повноваження очільника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, який не вказав у своїй декларації земельну ділянку площею 5 соток.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування