Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдова вимагає замінити миротворців РФ в Придністров'ї

Неділя, 10 липня 2016, 02:30

Молдова наполягає на заміні російських миротворчих сил в Зоні безпеки на Дністрі міжнародної багатонаціональної місією цивільних спостерігачів під егідою ООН.

Про це заявив міністр оборони Молдови Анатол Шалару в своєму виступі на Варшавському саміті НАТО, передає "Укрінформ".

"Протягом 25 років на території Республіки Молдова незаконно перебувають війська Російської Федерації. Ми звертаємося з проханням підтримати нашу ініціативу про трансформацію миротворчої місії в Придністровському регіоні в багатонаціональну цивільну місію. Ми наполягаємо також на виведення з території Молдови військ і озброєнь Російської Федерації відповідно до міжнародних зобов'язань ", - сказав він.

Глава оборонного відомства Молдови виступив також з ініціативою про проведення в 2019 році на території країни військових навчань НАТО. Навчання, за його словами, повинні стати платформою для створення регіонального центру навчання військовослужбовців.

Російський миротворчий контингент перебуває в Зоні безпеки на Дністрі з 1992 року.

Після трагічного інциденту, трапився 1 січня 2012 року, коли на одному з миротворчих постів російський військовий смертельно поранив громадянина Молдови Вадима Писаря, Кишинів неодноразово заявляв про необхідність заміни російських військових місією цивільних спостерігачів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування