Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко хоче, щоб Рада підтримала право кримських татар на самовизначення в Україні

Вівторок, 12 липня 2016, 19:57

Президент Петро Порошенко заявив, що проситиме Верховну Раду підтримати зміни до Конституції про надання кримськотатарському народу права на самовизначення у рамках єдиної Української держави.

Про це він сказав на презентації фільму "Крим.Спротив" у вівторок у Києві.

"18 травня під час Реквієму в оперному театрі я наголосив, що ми вносимо зміни до 10-го розділу Конституції України, і проситиму підтримати це і український парламент, українську Верховну Раду, і український народ. Ми маємо право, ми зобов'язані надати кримським татарам право на самовизначення у рамках єдиної Української держави. Я упевнений, що це те, що ми заборгували кримським татарам. Я упевнений, що українська влада мала це зробити принаймні 20 років тому, і зараз ситуація була б іншою", - заявив Порошенко. 

Він також зазначивв, що "агресор та окупант заплатить свою ціну".

"Ніхто не сумнівається - Крим повернеться в Україну. Він був, є і буде Україною. 18 травня 1944 року і лютий 2014 року. Що об'єднує ці дві події? Одна річ: організатор цих жахливих кроків Кремль, Москва. І наша протидія: ми маємо сконцентрувати і концентруємо всі наші зусилля для того, щоб Крим звільнити", - заявив президент.

Як відомо, 28 червня Порошенко виступив за внесення змін до Конституції України для надання права кримським татарам на самовизначення у складі суверенної України.

"Ще раз наголошую, що ми маємо розпочати процес внесення змін і доповнень до розділу 10 Конституції України, який називається "Автономна Республіка Крим"... Ці зміни повною мірою виходять із невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення у складі суверенної та незалежної Української держави", - заявив президент під час урочистого засідання у Верховній Раді України з нагоди Дня Конституції України.

Порошенко додав, що при цьому мають повністю гарантуватися права і свободи етнічних українців, росіян та інших етносів півострова.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: