Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко привітав Сенцова з ювілеєм: Дякую, що Ви не зламалися

Середа, 13 липня 2016, 09:20

Президент Петро Порошенко у день народження Олега Сенцова пообіцяв робити усе для звільнення українського режисера з російської в’язниці.

Про це йдеться у дописі Порошенка на його сторінці у Facebook.

"Сьогодні день народження Олега Сенцова. Сьогодні Олегові – 40, з них понад два роки він у в'язниці – заручник Москви", – зазначив президент.

"Олеже, дякую, що Ви не зламалися. Ви залишаєтеся вірним своїм принципам і стали символом міцності духу", – звернувся він до Сенцова.

"Україна робить та робитиме все, щоб Ви, як і кожен український політв'язень, повернулися додому", – запевнив Порошенко.

Як відомо, о 19:00 у середу, 13 липня, на Майдані Незалежності у Києві відбудеться акція з нагоди Дня народження Олега Сенцова. Охочі привітати та підтримати Олега, висловити свою незгоду з діями Росії щодо громадян України, зберуться поблизу Лядських воріт.

Олег Сенцов – український режисер, сценарист, письменник, активіст, учасник "Євромайдану", "Автомайдану" та протестів у Криму протии захоплення півострова Росією.

11 травня 2014 року його разом із Олександром Кольченком, Генадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм затримали російські силовики за звинуваченням у тероризмі.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив Сенцова й Кольченка до ув'язнення в колонії суворого режиму до 20 років і 10 років відповідно.

Верховний суд Російської Федерації 24 листопада 2015 року залишив цей вирок у силі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...