Європарламент влітку не візьметься за український безвіз

Середа, 13 липня 2016, 11:45

Доповідь, у якій буде запропоновано підтримати ініціативу Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, буде представлена в Європейському парламенті 5 вересня.

Про це повідомила доповідач Європарламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель, повідомляє УНІАН.

"Я планувала представити свою доповідь до літа, але, на жаль, у зв'язку з результатами референдуму у Великій Британії деякі засідання комітету були скасовані, а порядок денний – відкладений. Саме тому моя доповідь буде представлена 5 вересня", - пояснила вона.

За словами Габріель, її доповідь буде "доступна" протягом літа.

"Я отримала багато інформації від Європейської комісії та української влади, і хочу подякувати українській стороні за відмінну співпрацю. Сигнали щодо досягнутого прогресу є позитивними. Моя доповідь підтримає пропозицію Комісії та пояснить оцінку всієї отриманої інформації з тим, щоб зробити висновок, що Європарламент дійсно повинен підтримати лібералізацію візового режиму з Україною", - деталізувала євродепутат зміст своєї доповіді.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). 

11 липня у Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган висловив сподівання, що питання про безвізовий режим з Україною може бути вирішено найпізніше в жовтні."Впевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені", - наголосив Ган.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...