Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво ГПУ намагається виправдати Бойка – Лещенко

Четвер, 14 липня 2016, 14:33

Депутат від БПП Сергій Лещенко стверджує, що керівництво Генпрокуратури намагається вивести лідера фракції "Опозиційного блоку" Юрія Бойка з-під кримінальних звинувачень.

Про це він повідомив під час брифінгу в парламенті в четвер.

У якості доказу цьому він навів письмову підозру Бойкові у справі олігарха Сергія Курченка щодо афер зі скрапленим газом, яка, за його словами, була підготовлена ще у липні минулого року, однак досі не підписана генпрокурором.

У той же час, за його словами, за цим же епізодом проходить нещодавно затриманий екс-керівник компанії Курченка "СЄПЕК" Андрій Кошель, якому була висунута дуже схожа підозра, однак у ній Бойко вже не фігурує.

"Як таке може бути, що з різницею в рік спочатку Бойко названий учасником злочинної організації Курченка, а тут, коли вноситься підозра члену цієї злочинної організації пану Кошелю, Бойко жодного разу не згадується?" – запитав він.

Лещенко висловив переконання, що "ми маємо справу зі спробою вивести Бойка з-під кримінального розслідування щодо скрапленого газу Курченка".

Депутат переконаний, що безпосередньо цю спробу намагається здійснити головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який займається справою Курченка за вказівкою генпрокурора Луценка.

Він навів офіційну відповідь Матіоса про те, що наразі проходять допити Бойка у якості свідка у справі Курченка.

"Як таке може бути, що рік тому була вже готова підозра на пана Бойка і мало бути внесене подання до парламенту з метою його арешту і допиту вже в якості обвинуваченого, а через рік пан Бойко набуває вже статусу свідка в цій справі?" – додав депутат.

Також Лещенко розповів, що раніше Матіос особисто заявляв йому, що, якщо людина допитується в якості свідка, то вже не може бути допитана у якості обвинувачуваного.

"У цій ситуації я вважаю, що пан Матіос має конфлікт інтересів у провадженні стосовно пана Бойка. Чому? Тому що пан Матіос працював у Адміністрації президента Януковича під керівництвом Сергія Льовочкіна. Як ви знаєте, пан Льовочкін і пан Бойко є найближчими соратниками, є кумами", – додав він.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...