Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Трамп домігся виключення озброєння для України з програми Республіканської партії

Понеділок, 18 липня 2016, 23:43

З програмного документу Республіканської партії США, "Республіканської платформи", який у понеділок буде офіційно оприлюднено на партійному з'їзді, було виключено вимоги про надання Україні летальних озброєнь.

 Про це йдеться у матеріалі оприлюдненому впливовим виданням The Washington Post.

Згідно з інформацією, виключення вимоги про надання озброєнь сталося минулого тижня під тиском представників виборчої кампанії Дональда Трампа.

Після того, як на зібранні комітету платформи з питань нацбезпеки одним із членів комітету було запропоновано внести поправки щодо збереження, або посилення санкцій щодо Росії, посилення підтримки України та "надання летальних оборонних озброєнь", представники кампанії Трампа та партійні делегати, які його підтримують, домоглися виключення з платформи вимоги про "надання летальних озброєнь" та заміни її на "належну допомогу".

Після внесення відповідних змін, пропозицію було успішно проголосовано та внесено до офіційної Платформи Республіканської партії США.

 Позиція виборчої кампанії Трампа з даного питання суперечить поглядам більшості республіканських лідерів у галузі зовнішньої політики.

Новина викликала жваву реакцію у колі експертів, які слідкують за ситуацією в Україні.

"Якщо вас турбує безпека Польщі, Естонії, Латвії, Литви, України та інших ви не можете підтримувати Трампа", - відзначив у Twitter колишній посол США у Росії Майкл Макфол.

"Не дивно, що Кремль так сильно підтримує президентство Трампа", - відзначила відомий журналіст Юлія Йоффе.

Голос Америки

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...