Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОК відсторонив від Олімпіади російських чиновників з доповіді про допінг

Вівторок, 19 липня 2016, 23:29

Міжнародний олімпійський комітет відмовився допустити на Олімпіаду 2016 року в Ріо-де-Жанейро російських спортивних чиновників, які фігурують в доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства.

Імена всіх функціонерів МОК не назвав. У числі інших в доповіді ВАДА згаданий міністр спорту РФ Віталій Мутко. Пізніше стало відомо, що він не отримає акредитації на Олімпійські ігри.

МОК попередив, що під його егідою не проводитимуться спортивні змагання в Росії. Це стосується, зокрема, Європейських ігор, які планувалося провести в 2019 році.

МОК також закликав всі міжнародні федерації олімпійських зимових видів спорту заморозити підготовку до змагань в Росії.

Для розслідування порушень в російському спорті МОК створив дисциплінарну комісію.

Крім того, окрема комісія перевірить ще допінг-проби всіх російських спортсменів, які брали участь в Олімпіаді в Сочі 2014 року.

МОК також пообіцяв оцінити можливість відсторонення збірної Росії від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Під час розгляду цього питання буде враховано рішення спортивного арбітражного суду, який 21 липня має відповісти на скарги російських легкоатлетів, відсторонених від змагань.

18 липня була опублікована доповідь незалежної комісії ВАДА, в якій йдеться про систематичне застосування допінгу в російському спорті та причетності спортивних керівників до приховування позитивних допінг-проб.

Розслідування показало, зокрема, що Віталій Мутко особисто розпорядився приховати пробу одного з футболістів.

Після публікації доповіді президент РФ Володимир Путін розпорядився тимчасово відсторонити від посад спортивних функціонерів, які безпосередньо причетні до порушень. Зокрема, був відсторонений заступник міністра спорту РФ Юрій Нагорних. Мутко залишився на своїй посаді.

Meduza, Грані.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: