Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляцію "Баті" не встигають розглянути у суботу - джерело

Субота, 2 липня 2016, 17:37

Апеляційний суд м.Києва не встигає розглянути апеляційну скаргу щодо зміни запобіжного заходу екс-начальнику штабу батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту у суботу, 2 липня. 

Про це Українській правді повідомило джерело в Апеляційному суді.

"Швидше за все, засідання відбудеться у неділю через брак часу для підготовки", - повідомив співрозмовник.

"Через закінчення робочого дня канцелярія не встигає розіслати повістки та підготувати всі документи до засідання", - додав він.

Як відомо,  1 липня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці колишнього начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта. Після цього у будівлі суду сталася сутичка.

2 липня під будівлею суду зібралися представники добробатів та прихильники Лихоліта з вимогою скасувати рішення суду. Також учасники акції протесту планували встановити намети під будівлею суду, а на Хрещатику "перекрили" рух. Також біля суду чергували машини "швидкої" і пожежної служби.

У свою чергу інспектор внутрішньої безпеки ГПУ Петро Шкутяк повідомив, що Лихоліт "дав слово, що буде ходити на засідання суду", у зв'язку з чим йому може бути змінено запобіжний захід. 

"В Апеляційному суді у понеділок прокуратура проситиме змінити запобіжний захід для Лихоліта, щоб не було утримання під вартою. А до понеділка треба почекати у слідчому ізоляторі", - заявив Шкутяк у коментарі журналістам 2 липня.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство у справі екс-начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта проведено не повністю, а запобіжний захід йому має бути змінено

"Щойно буде призначено засідання Апеляційного суду,  - а швидкість подання скарги залежить від адвокатів, а від суддів - призначення термінів її розгляду -  я буду готовий до внесення змін щодо цієї справи", - заявив Луценко.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...