Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдепартаменті стурбовані числом жертв на Донбасі

Середа, 20 липня 2016, 03:43

Офіційний Вашингтон повідомив, що 18 липня загинуло рекордне число українських військових на Донбасі протягом останнього періоду, висловивши стурбованість у зв'язку з порушенням режиму припинення вогню і невиконанням Мінських домовленостей.

Про це у вівторок під час брифінгу заявив офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає "Укрінформ".

"18 липня мала місце серйозна атака на сході України, яка, відверто кажучи, знову викликала занепокоєння з приводу загибелі семи українських військовослужбовців і поранення 14-ти. Це найбільше число жертв за добу протягом останнього періоду", - зазначив він.

У зв'язку з цим він висловив стурбованість США з приводу порушення режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування і в цілому процесу виконання Мінських домовленостей.

"Ми всі стурбовані цим", - констатував Тонер.

Він нагадав, що держсекретар США Джон Керрі на минулому тижні під час зустрічей в Москві говорив з російським керівництвом, в тому числі з президентом Володимиром Путіним і міністром Сергієм Лавровим, "про необхідність повної імплементації Мінська і остаточного припинення вогню на сході України".

У той же час Тонер зазначив, що українська тема також буде підніматися під час нинішнього візиту Керрі в Лондон, зокрема, під час його розмов з новим главою зовнішньополітичного відомства Великобританії Борисом Джонсоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування