Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Туреччині планують розігнати президентську гвардію

Неділя, 24 липня 2016, 10:04

Прем'єр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що президентську гвардію буде розпущено.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал Рен-ТВ.

Він зазначив, що після проваленої спроби держперевороту було затримано 13 тис. осіб.

"Це 1329 поліцейських, 8831 солдатів і 2100 суддів, 689 прокурорів", - зазначив прем'єр-міністр, повідомляє телеканал NTV.

Також, за словами прем'єра, влада країни не продовжуватимуть режим надзвичайного стану через три місяці, однак заходи безпеки будуть знову активовані у разі потреби.

Раніше влада Туреччини заявила про затримання "правої руки" проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого називають організатором невдалої спроби військового перевороту у країні.

"Повідомляється, що Халіс Ханджи в'їхав в Туреччину за два дні до путчу", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Президенткраїни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Під час путчу загинули 265 осіб: 104 військові, решта цивільні. Понад 2800 солдатів, причетних до організації заворушень, заарештовані.

За останніми даними, після спроби військового перевороту у ніч на 16 липня, у Туреччині заарештовані близько 6 тисяч осіб. Понад 50 тисяч держслужбовців звільнені або відсторонені від служби. 

Гюлен, який живе в еміграції у США, заперечує причетність до путчу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування