Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Туреччині - мітинг проти держперевороту

Неділя, 24 липня 2016, 21:59

У Стамбулі на площі Таксим тисячі людей беруть участь у мітингу на підтримку демократії.

Мітинг - міжпартійний, як повідомляє AFP, організований найбільшою опозиційної Республіканської народної партією (РНП). Разом з тим участь у заході беруть також прихильники Партії справедливості і розвитку президента країни Реджипа Ердогана.

Як повідомляє Русская служба Би-Би-Си, виступаючи на мітингу, член керівництва партії РНП Велі Агбаба піддав критиці переслідування і арешти тисяч військових, викладачів і державних службовців після невдалої спроби держперевороту.

Напередодні у Стамбулі також відбулися акції прихильників уряду Ердогана, які виступали проти спроби держперевороту у країні.  Участь у акціях брали й вболівальники турецького футбольного клубу "Бешикташ".

Як відомо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Президенткраїни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Під час путчу загинули 265 осіб: 104 військові, решта цивільні. Понад 2800 солдатів, причетних до організації заворушень, заарештовані.

За останніми даними, після спроби військового перевороту у ніч на 16 липня, у Туреччині заарештовані близько 6 тисяч осіб. Понад 50 тисяч держслужбовців звільнені або відсторонені від служби. 

Гюлен, який живе в еміграції у США, заперечує причетність до путчу.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...