Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Алеппо назріває гуманітарна катастрофа

Понеділок, 25 липня 2016, 07:57

Управління охорони здоров'я сирійського Алеппо закликало міжнародне співтовариство вдатися до рішучих заходів перед обличчям атак режиму Башара Асада та ВКС Росії.

Про це повідомляє агенство Анадолу.

У відомстві зазначили, що через тривалі бомбардування надання медичних послуг в місті виявилося практично неможливим.

В Алеппо не доставляються медикаменти і медичне устаткування, також з міста неможливо вивезти поранених.

"Інтенсивні авіаудари по місту, що практично перетворилося на руїни, тривають в систематичному порядку. В результаті авіаударів в непридатний стан прийшли лікарні Бейан, Декак і Хакім, лікарня Сеїде Зехра і медичний центр Кан, лікарня Табіба Шері", - йдеться в заяві.

У ній наголошується, що в результаті бомбардувань в обложеному місті щодня гинуть десятки людей, стан 350 тис. людина залишає бажати кращого.

"Режим Асада і його союзники кожен день піддають Алеппо бомбардуванням. Гуманітарна ситуація в місті жахлива і міжнародне співтовариство мовчки стежить за тим, що відбувається ", - підкреслили у відомстві.

Як повідомлялося, нещодавно урядові війська перекрили так звану дорогу Кастелло - єдиний шлях до Алеппо, яким до міста потрапляли медикаменти та їжа. Багато районів міста продовжують контролювати повстанці. З 2012 року за місто точаться запеклі бої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: