МЗС попереджає українців про ризики поїздок в Росію

Середа, 27 липня 2016, 15:19

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям оцінювати загрозу можливого безпідставного затримання в Росії при плануванні поїздок в цю країну.

Про це йдеться в повідомленні департаменту консульської служби МЗС, оприлюдненому в середу.

Міністерство закордонних справ із занепокоєнням відзначає, що останнім часом почастішали випадки затримання/арешту громадян України, серед особистих речей яких нібито виявлені сторонні предмети, у т.ч. наркотичні речовини.

Насправді ж їх "підкидають" треті особи під час в’їзду або перебування на території РФ.

У зв’язку з цим, з метою уникнення неправомірного позбавлення волі в подібних випадках, необхідно проявляти пильність та уважність у контактах з будь-якими сторонніми особами, у т.ч. з посадовими особами РФ, які уповноважені проводити митний, паспортний та усі інші види контролю.

Крім цього, МЗС попереджає про поширення практики, коли громадянам пропонують роботу експедиторами для доставки товару до країн ближнього зарубіжжя, але насправді втягують у незаконне перевезення наркотичних речовин.

З урахуванням зазначеного МЗС рекомендує громадянам виявляти підвищену обережність та пильність у разі отримання пропозицій від посередницьких структур або окремих осіб щодо транспортування товару через кордон.

В МЗС підкреслюють, що російська сторона грубо порушує універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародно-правові зобов’язання.

"У цьому контексті Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок до Російської Федерації реально оцінювати наявні ризики та існуючі загрози та ретельно зважувати потребу у здійсненні таких подорожей", – зазначається в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News