Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві викрили оператора зв’язку, який давав мережу "Лугакому"

П'ятниця, 29 липня 2016, 11:06

Київський оператор надавав керівнику компанії "Луганські комунікації" канал зв’язку на території, яка підконтрольна бойовикам так званої "ЛНР".

Як повідомляє Служба безпеки України, її працівники викрили у Києві механізм надання керівниками одного з операторів телекомунікацій магістральних каналів зв’язку в користування представникам т.зв. "Министерства связи "ЛНР".

"Правоохоронці задокументували передачу приватній особі у безоплатне користування сегменту мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами території Луганщини. За "збігом обставин", цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв’язку терористів "Луганські комунікації", – йдеться у повідомленні.

Саме "Лугаком" використовував волоконно-оптичні лінії зв’язку для власних потреб, зазначають у СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі у т.зв. "ЛНР" здійснювалося з техмайданчика українського оператора.

"Під час обшуків у офісах оператора в Києві та Харкові та за місцем проживання топ-менеджерів правоохоронці виявили оригінали договорів, які підтверджують домовленості керівництва української телекомунікаційної компанії з представниками незаконного оператора стільникового зв’язку "Лугакома", – інформує відомство.

У  них, зокрема, "прописані" зобов’язання із безперебійного функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень.

У зловмисників також вилучено понад 320 тисяч доларів США, один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках, зазначає СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110  та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування