Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Криму звинуватили в екстремізмі російську партію "Яблуко", яка не визнала анексію

Неділя, 3 липня 2016, 02:30

Так званий віце-губернатор Севастополя Олександр Решетніков попросив уряд Росії перевірити на екстремізм передвиборну програму партії "Яблуко", у якій анексією Криму названі дії РФ щодо окупованої української території.

Про це з посиланням на російські ЗМІ пише Радіо Свобода.

У тексті партійного документа Решетніков вважає, що "з точки зору норм міжнародного права юрисдикція, яку здійснювала Україна над Кримом майже 23 роки, мала тимчасовий характер".

А лідер руху "Севастополь – Крим – Росія" Валерій Подьячий повідомив, що готує звернення до ФСБ.

1 липня російська партія "Яблуко" представила свою програму на виборах до Держдуми Росії, запланованих на 18 вересня.

"Наша позиція гранично ясна: ми за непорушність кордонів у Європі, ми за територіальну цілісність України, і ми вважаємо, що Крим належить Україні, його анексія незаконна і має бути скасована. Ми вважаємо, що майбутнє Криму повинні визначати жителі півострова на основі відповідного законодавства", – йдеться в документі.

Можливим вирішенням проблеми в партії назвали "проведення міжнародно визнаного референдуму, який повністю відповідає українському законодавству та міжнародним правовим нормам".

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування