Власенко: скоро не зможемо карати суддів, що саджали майданівців

Понеділок, 4 липня 2016, 12:59

Через три з половиною місяці стане неможливо притягти до відповідальності суддів, які саджали майданівців, оскільки закінчиться трирічний строк, який дозволяє це зробити.

Про це заявив нардеп від "Батьківщини", голова комітету з питань державного будівництва Сергій Власенко під час погоджувальної ради.

"На минулому тижні відбулася стратегічна подія, стратегічна поразка України, на яку, на жаль, ніхто не звернув увагу. Всі знають, що в системі господарського судочинства працювала така група Татькова-Ємельянова. Так от, на минулому тижні Вища Рада Юстиції, встановивши порушення в діях судді Ємельянова, не змогла притягнути його до відповідальності, оскільки сплив трирічний термін притягнення до відповідальності. Тобто ВРЮ сказала: "так, він порушував, але притягти не можемо", - сказав Власенко.

"З урахуванням того, що Верховна рада з різних причин не працювала майже 2 роки, це означає, що практично всі судді, які порушували закон випадуть із можливості бути притягнутими до відповідальності", - заявив Власенко.

За його словами "через три з половиною місяці ми не зможемо притягти до відповідальності і тих, хто саджав майданівців, бо закінчиться трирічний строк".

Власенко повідомив, що у парламент внесено проект змін 4293 до закону про "Судоустрій і статус суддів", де "цифра 3 замінюєтьс на цифру 5".

"І ми вирішуємо це питання", - сказав Власенко.

Згідно пояснювальної записки до змін, пропонується встановити, що "дисциплінарне стягнення до судді застосовується не пізніше п’яти (раніше трьох – ред.) років із дня вчинення проступку без урахування часу тимчасової непрацездатності або перебування судді у відпустці".

Як відомо, Верховна Рада 2 червня ухвалила в цілому проект закону "Про судоустрій і статус суддів".

Ним ліквідовано Вищий спеціальний суд, Вищий господарський суд і Вищий адміністративний суд, а також передбачила створення Вищого антикорупційного суду, Вищого суду з питань інтелектуальної власності й місцевих окружних судів замість районних.

Також 2 червня Верховна Рада затвердла зміни до Конституції в частині правосуддя.

28 червня президент Петро Порошенко підписав прийнятий 2 червня закон "Про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя".

Згідно інформації на сайті Верховної ради, закон "Про судоустрій і статус суддів" направлено на підпис президенту.

Олександр Шумілін, УП 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News