Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На Луганщині в Раду може пройти сепаратист і брат зрадника – ІС

Четвер, 7 липня 2016, 09:44

У Верховну Раду на довиборах у 114-му окрузі в Луганській області може пройти висуванець "Опозиційного блоку" Борис Лебедєв.

Про це пише депутат і організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

За його словами, результати виборів, призначених на 17 липня, "подекуди можуть стати проблемою".

"Найбільша загроза склалася в 114 окрузі (Луганська область). Цей округ є найбільш "далекосхідним", він межує і з Росією, і з лінією розмежування сторін. Одним із претендентів на перемогу в цьому окрузі є висуванець Опоблоку, такий собі Борис Лебедєв", – зазначає Тимчук.

Він спрямував звернення до Служби безпеки України й Генпрокуратури з проханням вжити заходи для попередження фальсифікацій і зриву голосування в окрузі №114.

За даними групи "Інформаційний спротив", Лебедєв навесні 2014 року, будучи депутатом Луганської облради, закликав президента РФ Володимира Путіна "захистити" Луганщину, а в 2015 році, ставши головою Новопсковської райради, відмовився розглядати питання про визнання Росії агресором.

"Як повідомив політолог Андрій Золотарьов, найпікантніше – в тому, що цей Лебедєв є двоюрідним братом екс-міністра оборони Павла Лебедєва, який переховується в Росії", – пише Тимчук і додає, що Лебедєва-міністра звинувачували в розвалі армії й намірі застосувати Збройні сили для розгону Майдану.

За даними ІС, "над обранням Бориса Лебедєва зараз активно працюють ті ж люди, які в травні 2014 року проводили фейковий "референдум" про відділення Луганська й хлібом-сіллю зустрічали російських терористів".

"Оскільки результат виборів неочевидний, латентні й відкриті прихильники "ЛНР" уже хімічать у виборчих комісіях і готують зрив підрахунку голосів", – заявляє він.

На думку Тимчука, "на даному окрузі може трапитися повноцінний реванш сепаратистів і банди (Віктора) Януковича, яка вже ніяк не маскує свої потуги".

"У зв'язку з чим я направив звернення в СБУ й Генпрокуратуру з проханням вжити заходи для попередження фальсифікацій і зриву голосування", – повідомляє депутат.

"Також я ініціював перевірку організаторів виборчої кампанії Лебедєва на предмет їхньої діяльності навесні 2014 року. Особливий акцент – на джерела фінансування кампанії Лебедєва. Я не здивуюся, якщо підтвердиться, що його кампанію фінансують із Росії, у тому числі – екс-міністр оборони, який втік", – додає Тимчук.

Як відомо, ввечері 4 липня у Сєверодонецьку на голову виборчкому 114 округу Євгена Байрамова був здійснений напад, внаслідок якого він втратив праве око.

Після цього голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз висловив сумнів у можливості забезпечити безпеку під час голосування.

Байрамов очолює цей виборчком за квотою "Опозиційного блоку". У середу заступник голови фракції цієї партії у Верховній Раді Сергій Льовочкін допустив, що "Опоблок" блокуватиме парламентську трибуну з вимогою звіту правоохоронців про розслідування цього нападу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування