Керрі: санкції проти РФ залишаться до виконання всіх вимог

Четвер, 7 липня 2016, 15:08

Міжнародні санкції проти Росії залишаться до повного виконання нею вимог щодо деокупації Криму та деескалації ситуації на Донбасі.

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком у Києві в четвер заявив держсекретар США Джон Керрі.

"Якщо ж Росія не виконає всі свої зобов'язання з деескалації, тоді санкції залишаються в силі. Те ж саме стосується Криму. З самого початку російського вторгнення в Крим Сполучені Штати заявляли, що ми не визнаємо спробу російської анексії і наші санкції стосовно Криму залишаться в силі до повного розв'язання цієї проблеми", – сказав він.

Керрі додав, що у середу президент США Барак Обама провів з цього приводу телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. За його словами, Путін висловив прагнення до якнайшвидшого припинення нинішніх конфліктів.

Керрі також повторив, що США вимагають деескалації ситуації на Донбасі і повернення Україні контролю над ним.

"Реальне припинення вогню, необмежений доступ ОБСЄ до всієї території Донбасу включно з кордоном, повернення всіх заручників, вільні вибори на Донбасі за стандартами ОБСЄ і згідно з українською Конституцією, виведення всіх військових сил і техніки і повернення суверенітету України до меж міжнародно визнаних кордонів", – сказав він.

Також Держсекретар США зазначив, що "Україна зробила величезні зусилля щодо виконання Мінська і почала процес надання спеціального статусу, децентралізації, амністії".

"І Україна готова зробити більше, якщо буде просування у сфері безпеки", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування