ВАСУ скасував звільнення судді, що засуджувала "майданівців"

Четвер, 7 липня 2016, 19:11

Вищий адмінсуду України визнав суддю, що переслідувала "майданівців", невинуватою, а її звільнення незаконним.  

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Небесної Сотні, роман Маселко.

"Сьогодні ВАСУ скасував рішення ВРЮ про внесення подання на звільнення судді Голосіївського районного суду Калініченко Л.С., за винесення нею незаконних рішень про взяття під варту активістів Майдану і позбавлення прав автомайданівців", - написав він.

"Ми просили залучити Сергія Хаджинова третьою стороною, але нам відмовили. Судді вважають, що ця справа жодним чином не стосується інтересів Сергія. Право на справедливий суд, а також відстоювання власної гідності та ідеалів Майдану це не ті права та інтереси, які на думку ВАСУ мають захищатись судом", - додав Маселко.

За його словами, 12 липня ВСУ буде "переглядати ряд рішень з таких справ (судді Марцинкерич, Сіромашенко, Швачач, Васільєв, Чала)".

"Від цих рішень залежить, якою буде практика звільнення "суддів Майдану" і чи будуть вони взагалі хоча б звільнені", - додав Маселко.

Як відомо, 24 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Голосіївського районного суду Києва Лариси Калініченко за порушення присяги.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування