Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лещенко: Іванющенко має у Києві "кишенькову суддю", що веде його справи

П'ятниця, 8 липня 2016, 09:30

Суддя Печерського суду Києва Ірина Литвинова затягувала розгляд санкцій на арешт соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

Він розповів, що Іванющенка бачили на футбольному матчі в Європі.

"На сьогоднішній день пан Іванющенко перебуває на території Європи. Його бачили на фіналі Ліги Чемпіонів у Мілані 28 травня цього року в товаристві панів Суркісів та пана Аврамова", - розповів Лещенко.

"Аврамов був "смотрящим" від Іванющенка, а пани Суркіси – це, скажемо, відомі українські олігархи, які мають власність в енергетичній сфері, яких називають "смотрящими" за оборудками на державних пакетах акцій під парасолькою пана Кононенка", - сказав він.  

За інформацією Лещенка, ГПУ розслідує провадження щодо судді Печерського суда Києва Ірини Литвинової, яка "затягувала розгляд санкцій на арешт Івнющенка, що лягало в основу потім його міжнародного розшуку".

"Два місяці ця суддя затягувала отримання санкцій на арешт Іванющенка", - сказав він.

Як розповів Лещенко, суддя Литвинова є "суддею в справі за позовом пана Іанющенка відносно депутата Левуса і журналіста Бутусова".

"Ця сама суддя є суддею у справі, яку подав проти мене Іванющенко… Ця саме суддя незаконно вивела з під удару і закрила кримінальне провадження відносно дружини свого бізнес партнера, пана Шепелєва", - розповів Лещенко.

"На сьогоднішній день ми маємо унікальну ситуацію. Виявляється, що більшість справ, які стосуються, так чи інакше, пана Іванющенка, в Печерському суді Києва потрапляють до такої собі судді Ірини Литвинової…Це типові ознаки корупційної злочинної змови, що дозволяє пану Іванющенку зловживати своїми грошима, статусом і отримувати необхідні рішення суду, для того, щоб бути безкарним", - сказав Лещенко.

Він заявив, що звернувся в прокуратуру для перевірки цих фактів. За словами Лещенка, те що Інтерпол поновив розшук Іванющенка "нічого не означає", так як той "перебуває в Європі і може вільно пересуватися по її території".

Як відомо, 4 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол відновив міжнародний розшук близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: