Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Україна може навчити НАТО особливостям війни з РФ

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:16

Президент Петро Порошенко вважає, що колективна безпека НАТО може виграти від українського досвіду війни з Росією.

Про це він написав у своїй статті для Wall Street Journal, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, російська агресія на східному фланзі території НАТО є агресією не тільки проти України, але і проти західного світу.

"Але в жодної країни-члена НАТО немає реального досвіду ведення бойових дій проти сучасної російської армії. В України такий досвід є", – написав Порошенко.

Президент додав, що на Донбасі Кремль веде війну на виснаження, постійно порушує умови Мінської угоди про припинення вогню, проте при цьому діє дуже обережно, щоб не спровокувати серйозної реакції з боку світової спільноти.

Водночас, його дії досить активні й сильні, щоб чинити тиск на Україну і Захід, зазначив Порошенко.

"Поки Кремль спроможний розпалювати невеликі пожежі в окремих регіонах, таких як Донецька і Луганська області, він використовуватиме їх як інструмент тиску і залякування інших країн", – додав він.

Порошенко закликав посилювати тиск на агресора доти, доки Кремль не виконає умови Мінських угод, не відмовиться від незаконної та нелегітимної анексії Криму і не почне дотримуватися норм права.

Він зазначив, що Росія цілеспрямовано посилює нестабільність там, де це можливо, сподіваючись розколоти Захід і домогтися своїх геополітичних цілей, тому Україна і НАТО потрібні одне одному.

"Тільки поглиблене партнерство НАТО і України забезпечить стабільність в Україні, у Східній Європі, на Чорному морі і в трансатлантичному регіоні в цілому. Підтримка НАТО – це необхідна складова рішення військових проблем і подолання загроз безпеці в Україні", – пише Порошенко.

Як відомо, у п'ятницю у Польщі розпочинається саміт НАТО. Порошенко бере у ньому участь.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: