Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко: Росія нафантазувала теракти в Криму задля погроз Україні

Середа, 10 серпня 2016, 21:06

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Про це йдеться у заяві глави держави, оприлюдненій у середу ввечері.

"Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі", - вважає Порошенко.

"Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України", - так він відреагував на слова президента РФ Володимира Путіна.

Глава держави наголосив, що Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення окупації Криму.

"Саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття", - заявив Порошенко.

"Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та добитися скасування заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів", - вважає він.

Порошенко закликав російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини.

Він таож очікує, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату.

"Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, виключно політико-дипломатичними засобами", - заявив президент.

Раніше президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування